Ændringer i WorldRanking

Af: Kristina Christensen

Foto: Sasha Nellemose

Members only
20 april 2022

Fra april 2022 skifter FEIF WorldRanking systemet til at ranke rytter-hest-kombinationer. Det sker efter 25 år, hvor rytternes resultater er blevet sammenlignet.

Nu findes der både en ”Modern WR Ranking” og en ”Classic WR Ranking”.

 
WorldRanking skifter efter 25 år til en rytter-hest-kombinationsrangering, hvor det tidligere var rytternes præstation, der blev sammenlignet. En rytter kan derfor optræde flere gange på en rangliste, når vedkommende er rangeret med forskellige heste.

Det skriver FEIF d. 17. april på sin hjemmeside.

I skrivende stund er det Sys Pilegaard og DK2011100431 Abel fra Tyrevoldsdal, der ligger nr. 1 på verdensrangslisten i T1. Her ses de til årets Icehorse Festival, hvor de vandt T1.

INFO:  For at se den ”gamle” WorldRanking, skal man klikke på “Classic Ranking” i menuen til venstre HER

Regler omkring karakterer og tid forbliver uændrede, ligesom det stadig gælder, at resultatet skal være opnået ved en FEIF WorldRanking godkendt begivenhed.

FAKTA:

FEIF startede WorldRanking systemet i 1995. Det består af ranglister, der løbende ændrer sig. Hver dag beregnes en ny rangliste, og positionerne på ranglisten kan variere fra dag til dag.

WorldRanking systemet betyder, at uanset hvor man konkurrerer som rytter, så dyster man mod andre ryttere ved andre begivenheder om placering på en eller flere ranglister.

WorldRanking systemet sammenligner resultater af rytter-hest kombinationer i Tölt T1, T2, T3 og T4; Firgang V1 og V2; Femgang F1 and F2; Pasklasserne PP1, P1 250m, P2 SpeedPass 100m og P3 150m.

For at sikre at ryttere og heste har så ensartet et grundlag som muligt at konkurrere på, skal FEIF WorldRanking begivenheder leve op til bestemte standarder. Konkurrenceryttere kan tjekke, hvilke begivenheder, der tæller som FEIF WorldRanking-stævner, ligesom de i kraft af systemet kan holde styr på, hvilke karakterer, de får ved enhver WorldRanking-begivenhed.

 

 

Log ind eller bliv medlem af Dansk Islandshesteforening for at få adgang til TÖLT

Er du medlem af Dansk Islandshesteforening men mangler dit brugernavn og adgangskode?
Gå til sporti og log in for at finde dit medlemsnummer