I Horseday kan du browse WorldFengur og tracke din træning

Af: Kristina Christensen

Foto: Horseday.is

24 august 2022

Horseday er en islandsk udviklet app, der blev lanceret i foråret 2022.

I App´n kan du registrere pasning og pleje af din hest. Du kan også registrere dine rideture og dele dem med andre islandshestefolk verden over. Desuden interagerer Horseday med WorldFengur.

App´n er udviklet af start-up-virksomheden HorseDay af samme navn. Virksomheden har modtaget tilskud fra den islandske teknologiudviklingsfond, Bevaringsfonden for den islandske hest på Island og Sydislands Udviklingsfond.

Digitalisér staldens whiteboard

Blandt ophavsmændene til appen er far og søn, Ólafur H. Einarsson og Oddur Ólafsson.

Sammen med en gruppe hestefolk – ryttere og avlere, både amatører og professionelle fra den islandske hesteindustri, fik de øje på, at der manglede en løsning på markedet, hvor man kunne dele informationer og få overblik over staldens heste digitalt i stedet for at bruge et whiteboard.

De havde oplevet, at vigtige informationer gik tabt, når tavlerne blev gjort rene f.eks. om træningstype, fodring, skoning, medicin og anden daglig pleje. App´n retter sig derfor primært mod dig, der har flere heste, eller hvis I er mange forskellige inde over en hest hver dag, og har brug for at vidensdele om pasning og pleje af hesten.

Hvordan virker Horseday?

Gratisudgaven fungerer ved, at man selv registrerer skoningsdatoer, medicinering og hvilken form for træning, hesten har lavet.

I gratisudgaven kan du også søge heste frem i WorldFengur.

Horseday er koblet til WorldFengur som er inkluderet i medlemskab af Dansk Islandshesteforening. Du kan slå enhver hest op, se blup, afkom og kåringsresultater.

Søgefunktion i Horseday  – WorldFengur er med i lommen. Screenshot fra Horseday.is.

 

Mod en månedlig betaling på 15.99 USD kan man få adgang til dét, Horseday kalder gangartsanalyse og statistik over træningen. Man kan også vælge et årsmedlemsskab, så er  den månedlige betaling 9.67 USD.

TÖLT har ikke prøvet betalingsudgaven, men Oddur Ólafsson forklarer, at det er via telefonens sensorer, at App´n registrerer, hvilken gangart der rides. Brugeren skal derfor have telefonen med sig på rideturen. Disse registreringer kan være med til at give brugeren et overblik over, hvordan træningspasset er bygget op, siger han.

Oddur Ólafsson er én af stifterne af virksomheden og én af de mange hestefolk bag Horseday.

HorseDay er tilgængelig i App Store og Google Play.

Tjeck App´n ud HER