VM 2023 CAMP-NYT: Startrækkefølgen afgøres elektronisk

Af: Kristina Christensen

Foto: Krijn Buijtelaar/Babs Dieckmann

09 august 2023

Det er tilfældigt, i hvilken rækkefølge rytterne kommer ind på VM-banen

Rækkefølgen defineres, når alle landenes hold har været igennem – og bestået – fit-to compete. Først herefter melder holdlederne ekvipagerne endeligt til.

—Derpå ryger alle tilmeldingerne ind et IT-system, og så trykker man på knappen, forklarer holdleder Karen B. Rasmussen.

—Det er altså fuldstændigt random, hvornår rytterne skal ride. Systemet bestemmer det, og rytternes repræsentant overværer hele processen. I det her tilfælde Julie Christiansen – hun er valgt af alle VM-rytterne som rytterrepræsentant.

Ny fremgangsmåde

JonStenildVM2023.jpg

Regerende verdensmester Jón Stenild med Eilífur fra Teglborg ved VM 2023.

Der har været tradition for, at den regerende verdensmester starter til sidst i klassen. Nu er der ændret i reglerne.

—Danmarks regerende verdensmester Jón Stenild har allerede redet sin indledende udtagelse. Han fører klassen, så indtil nu, er vi i rigtig godt humør i den danske lejr. Alle har det godt, både heste og mennesker.

—Vi kan tydeligt mærke opbakningen fra de danske tilskuere! Der er mange på lægterne allerede, og mange følger med hjemmefra – det er vi rigtig glade for, siger landsholdslederen.

“Vi kan tydeligt mærke opbakningen fra de danske tilskuere! Der er mange på lægterne allerede, og mange følger med hjemmefra – det er vi rigtig glade for”

9,5 for pas!

Landsholdsleder for avlen, Hrannar supplerer Karen:

—Avlshestene gjort det godt! Hoppene ligger nr. 3 i deres klasser og Hraði ligger nr. 1 i sin klasse.

Det er da herligt – og så på trods af et rytterskifte! Med Sigurður Óli Kristinsson i sadlen får DK2017100389 Hraði fra Skovhuset  i sin første ridebedømmelse imponerede 9,5 for pas!

Vidste du?

Udover de danske avlsheste er der flere dansk-ejede heste i VM-kåringssammenhæng at heppe på:

Ársól frá Sauðanesi vises for Island og ejes af familien Sonne, Kolgrímur Grímsson från Gunvarbyn vises for Sverige og ejes af Stald Gavnholt, Þokkadís frá Telmustöðum vises for Holland og ejes af Anne Frank Andresen, og Hersir frá Húsavík som vises for Island og ejes af Nils Christian Larsen.

Du kan også følge med på Avlskomiteens Facebookside. Her lægges løbende små videoklip op.

Resultater i for avlshestene er tilgængelige på Icetest 

Startlisten for avlshestene finder du her