Nordic Ice Games kommer i landsdækkende TV

Af: Kristina Christensen

Foto: Jan Michael Madsen, Pernille Engsig Eskilsen

08 februar 2023

Kendt komiker lavede optagelser blandt hestene på isen i Frederikshavn

Lørdag d. 4. februar var der atter Nordic Ice Games i det nordjyske. Ryttere fra Danmark, Sverige, Norge, Island og Tyskland stimlede sammen i vintermørket for at deltage i det kendte gangartsshow på den rasende glatte is.

Deltagerlisten til Nordic Ice Games kan du se her.

Islandsk tradition at ride på is

Det en islandsk tradition at ride på is. Den praktiseres stadig årligt fx under Mývatn Open. Det ved de fleste islandshestefolk.

Men om det kommer frem i den TV-udsendelse, som blev optaget under showet i Frederikshavn, må vi vente spændt på at se.

Der er tale om optagelser, der skal bruges i TV-underholdningsshowet ”Gintberg på Kanten”. Det bekræfter arrangør Jan Michael Madsen. Og det er forklaringen på, at den landskendte komiker Jan Gintberg, kunne spottes i Iscenter Nord det meste af lørdag eftermiddag, mens de indledende klasser blev afviklet på isen. Jan Gintberg og kameramænd fulgte blandt andet i hælene på tidligere landsholdsrytter Liva Kjær Madsen.

Jan Gintberg på antropologisk opdagelse i islandshesteland i Frederikshavn i lørdags.

”Gintberg på kanten”

Iscenter Nords 1400 tilskuerpladser var fyldte, og publikum gav lyd fra sig, når hestene tordnede ned ad passporet. Det skal blive interessant at se, hvilken vinkel Jan Gintberg anlægger på islandshestefolkets begejstring, når dokumentarserien bringes på DR med Jan Gintberg som vært. I programmet er han kendt for at tage på udflugt til det, han kalder “Udkantsdanmark”. Her sætter han stedets personer, attraktioner og virksomheder under humoristisk lup i et stand-up show, som dokumentaren afsluttes med.

Det bliver spændende, om udsendelsen formår at indkapsle fascinationen af vores heste, fællesskabet omkring den, og stemningen blandt islandshestefolket, når de ser flyvende heste på is.

Arrangør Jan Michael Madsen er tilfreds med arrangementet, som han siger, er kommet for at blive. Showet var da også udsolgt.
–Vi har fået så mange positive signaler fra både danske og udenlandske ryttere, publikum og vores mange frivillige i organisationen. Vi føler selv i teamet bag istølt, at vi opnåede et flot comeback efter tre kalenderårs fravær, pga. corona og en udfordrende aflysning af arrangementet i 2022.

TÖLT fulgte debutant på is

 

21-årige Emilie Bech fra Aalborg har arbejdet med heste i Island. Her prøvede hun at ride på is udenfor i bidende kulde om vinteren. Hvordan det gik Emilie, da hun skulle ride på is igen, kan du læse historien om her

Her kan du se resultater fra Nordic Ice Games 2023

Vidste du at?

Du kan se eller gense showets B-finaler og A-finaler gratis på linket her: https://live.video-stream.dk/istolt/2023/