Ny platform til registrering af resultater af føl og unghestebedømmelser

Af: Kristina Christensen

Foto: Mette Høj Ravnborg

23 april 2024

Platformen hedder IceFoal.com og bruges ved bedømmelser organiseret i henhold til FEIF Rules & Regulations.

Systemet bygger på tidligere FEIF avlsdommer, Barbara Frisches føl- og unghestebedømmelsessystem. Herefter er det videreudviklet på basis af genetiske analyser fra Dr. Þorvaldur Árnason og på opdateringer i dommernes retningslinjer for kåringer.

Icefoal.com er den første officielle hjemmeside for FEIF føl- og unghestebedømmelser i alle FEIF-medlemslande. Formålet med hjemmesiden er, at gøre det nemmere for både arrangører, dommere og hesteejere at holde styr på både shows og resultater.

Formålet er også at indsamle data til statistik, der skal hjælpe med at estimere, hvilken værdi føl- og unghestebedømmelserne har for udvælgelse af avlsheste.

I øjeblikket er den prædiktive værdi af føl- og unghestebedømmelser i forhold til ridehestens fremtidige kvalitet ikke evalueret, så resultater af føl- og unghestebedømmelser bør bruges med forsigtighed ved udvælgelse af avlsheste, forklarer FEIF.

Hjemmesiden icefoal.com fungerer ved, at den dommer, der vurderer hestene ved føl- og unghestebedømmelserne automatisk har adgang til at indtaste og offentliggøre resultaterne. De vil være tilgængelige direkte her efter.

 

Læs også: FEIF vil standardisere måden, som føl bedømmes på