FEIF: Udvinding af blod fra gravide hopper skal stoppes fuldstændigt

Af: Kristina Christensen

Foto: Canva Pro

22 april 2024

FEIF fordømmer praksis omkring udvinding af blod fra gravide hopper til kommercielt brug. En praksis, der ofte fører til mishandling af dyrene på de såkaldte blodfarme.

Det fremgår af FEIF – Blood mare statement fra april 2024.

Udtalelsen, der er underskrevet FEIFs bestyrelse, efterlader ingen tvivl om, at FEIF støtter de myndigheder og velfærdsorganisationer, der går imod produktion og brug af fertilitetshormonet PMSG.

“Idéen om fair play, FEIF-reglerne og skæbnen for blodhopperne på Island går ikke hånd i hånd. Tak til alle eksperter, foreninger, organisationer og private personer, der viser stærkt engagement og fortsætter deres arbejde mod avlen af blodhopper” står der bl.a. i udtalelsen.

I øjeblikket holdes ca. 5000 hopper på omkring 90 gårde i Island med henblik på kommerciel udvinding af blod. Et EU-forbud mod produktion, import og forbrug af PMSG kan dog være på vej.

Emnet blev drøftet ved FEIF konferencen 2024 i Luxembourg. Her understregede formandskabet atter, at en industri, der hviler på blod fra ifolede hopper er uacceptabel, og at FEIFs medlemslande ikke har til hensigt at tie om spørgsmålet.

FAKTA:

PMSG udvindes af blodet fra ifolede hopper. Det anvendes i intensivt landbrug, især inden for svineavl. Hormonet bidrager bl.a. til at øge soers fertilitet. Det primære marked for PMSG er Tyskland.