Alt du skal vide om de nordiske mesterskaber i Finland 2022

Af: Kristina Christenen og Pernille Engsig Eskildsen

Foto: Ida Jensen

27 juli 2022

Nordisk Mesterskab i islandshestesport og gæðingakeppni 2022 afholdes i smukke Finland d. 9. – 14. august 2022.

Gennem de sidste to år har foreningen Áslenskur arbejdet på at etablere et stort sports- og gædingakeppni-baneanlæg med pasbane på lokationen ”Ålandstravet.”

Med hele 88 hestebokse, plads til mobile teltstalde, folde, faciliteter til frivillige, café og tilskuerpladser er stedet nu gearet til at være vært ved internationale mesterskaber som Nordisk Mesterskab.

Hvilke lande deltager?

Danmark deltager selvfølgelig med et til mesterskabet udtaget landshold. Se navnene på rytterne, som du skal heppe på i år lige her

Udover Danmark deltager Norge, Sverige, Finland, Island og Færøerne.

Det danske landshold efter udtagelsen ved DM 2022.

Så skal vi til Finland!

Ålandstravet ligger på de finske Ålandsøer mellem Sverige og Finland. Det tager to timer at sejle fra Grisselhamn i det østlige Sverige til øen Eckerö. Det er også muligt at flyve 30-45 minutter fra Stockholm eller Helsinki.

Tæt på Ålandstravet, indenfor fem kilometer fra stævnepladsen, er der yderligere mulighed for shopping, hoteller og restauranter.

Øerne huser omkring 850 heste, heraf er ca. 200 islandske heste. Foreningen Álenskur, der står bag udvidelsen af baneanlægget, og som er en af drivkræfterne bag afholdelsen af mesterskabet, har eksisteret siden 1997 og arbejder for at øge interessen for den islandske hest.

Information om NM

Al information om mesterskaberne finder du på eventets hjemmeside: http://www.ncicelandichorse.com. 

Her ligger fx:

Livestream – husk tidsforskellen!

Hvis du ikke har mulighed for at rejse til Ålandsøerne og heppe på de danske ryttere, er der mulighed for at følge mesterskabet gennem live-transmission. husk i den forbindelse at der er en times tidsforskel. Åland er en time foran Danmark. 

Du kan købe adgang til livestream for hele ugen eller blot for weekenden.

Du får adgang til både live- og video-on-demand-indhold.

Hvordan fungerer livestream?

Du køber livestream gennem Toltriding.se.  Du skal oprette et login til filmkanalen, hvor både liveoptagelser og de optagede videoer er hostet.  

Der er to muligheder: Køb for hele ugen (fra d. 9-14.8.) for 599 SEK ca. kr. 417 eller for weekenden (fra d. 13-14.8) for 399 SEK ca. kr. 278.

Efter dit køb køb kan du downloade app´n “Töltriding” (Appstore eller Google Play) for at se med på din smartphone eller tablet. Gennem appen har du også mulighed for at se offline.

Du kan også se med på din computer eller tv via Toltriding.se.  Chromecast og AirPlay kan bruges til at nyde livestreamen.

Følg med på de sociale medier

Vis din støtte til det danske landshold – hop ind og like Facebooksiden Landsholdet – Dansk Islandshesteforening

Følg de nordiske mesterskaber på Facebooksiden Nordic Championships Icelandic Horses 

Fakta om Åland

Åland er en finsk selvstyrende øgruppe med 26.530 indbyggere, beliggende i den nordlige del af Østersøen ved indgangen til Den Botniske Bugt og ca. 40 km fra den svenske og 100 km fra den finske kyst. Øgruppen består af over 6.500 øer og skær. Hovedstaden er Mariehamn.

Areal: 1.580 km²

Befolkningstal: 29.789 (2019)

Officielt sprog: Svensk