Høje forventninger til NM 2024: Vi stræber efter at hæve standarden for kvaliteten af et nordisk mesterskab

Af: Kristina Christensen og Lisa la Cour Júliusson

Foto: Kristina Christensen, Andreas Hejndorf, Louise Højrup

02 februar 2024

I Herning gør de sig klar til at være værter for NM 2024 fra 8. til 11. august 2024. Planlægningen er i fuld gang, og stemningen er høj i organisatorgruppen.

Her deler tovholder, Lisa la Cour Júliusson ivrigt detaljer om forberedelserne og fortæller om teamet bag det store sommerevent.

En lønnet tovholder og fem øvrige medlemmer af NM-organisatorgruppen skal arbejde tæt sammen de kommende måneder for at sikre, at årets nordiske mesterskaber i Danmark bliver en succes.

Lisa la Cour Júliusson er “køkkenchef” og hendes samarbejdspartnere er Trine Winther, Andreas Hejndorf, Stine Sandahl og Anders Kajhøj Hansen.

Bagerst fra venstre: Anders Kajhøj Hansen, Stine Sandahl. Forrest fra venstre: Lisa la Cour og Trine Winther.

De kender hinanden på kryds og tværs, for de har arbejdet sammen i andre konstellationer gennem årene. Nu leder de an i planlægningen og afviklingen af NM 2024 i Herning under Dansk Islandshesteforenings banner.

Gryden er i kog, og TÖLT minder om, at hvis du vil smage på løjerne til nedsat pris, så er det nu, du skal slå til. Der er rabat på indgangen til NM 2024 indtil 1. marts 2024!

Festen afholdes i Herning

Afviklingen af de nordiske mesterskaber for islandske heste går pr. tradition på tur mellem de nordiske lande. I 2024 er det Danmarks tur.

Kravene til kompetencerne hos henholdsvis tovholder og den samlede organisationsgruppe af NM er høje. Det er en nødvendighed, at gruppen har stor erfaring i afvikling af mesterskaber og/eller WRL stævner.

Derfor er det godt, at organisatorgruppen tilsammen har erfaring og kompetencer indenfor indenfor organisering, struktur og koordinering. Samtidig har hver især gennem mange år i islandshestemiljøet opnået forståelse for rytternes, publikums og de politiske ønsker, der kan være blandt de forskellige lande, uden at miste fokus på det, som det hele handler om – sporten.

Lisa la Cour Júliusson fortæller:

­–  Hvert medlem af organisatorgruppen brænder for sporten og for at skabe noget for andre i sportens navn. Samarbejdet er ekstraordinært godt og bygger på professionalisme og tillid. Teamånden er stor, og dialogen og samarbejdet flydende og konstruktiv. Alle har en fælles forståelse af projektet og formår at bringe deres kompetencer i spil.

De er fyldt med humor og i gruppen er der højt til loftet. De kender hinanden på kryds og tværs, og har arbejdet sammen i andre konstellationer gennem årene.

For nylig fik TÖLT mulighed for at stille gruppen et par spørgsmål.

Hvad har fået jer til at sige ja til at sidde i organisationsgruppen?

At blive spurgt om en sådan opgave, er ikke noget, man bare siger ja til. Fælles forståelse, tillid og forventningsafstemning er vigtigt. Man skal elske at skabe noget for andre, og elske at skabe noget for sporten.

Hvornår begyndte I planlægningen af de nordiske mesterskaber i Danmark? Og hvad sidder I og lægger hånd på lige nu?

Vi begyndte at planlægge NM 2024 i september sidste år.

Forud for eventet handler det om konceptudvikling, rammer, budget, forventningsafstemning, hjemmeside og åbning af billetsalg.
 Så skal der indhentes tilbud, laves tilpasning af rammer ud fra NIHC’s ønsker, udsendes invitationer, laves bookinger, sponsor- og udstillerstrategi, markedsføring, budget- og planlægning af underholdning og bespisning på pladsen.

I ugen lige op til eventet, handler det om opbygning af pladsen. I sidste fase afvikles selve eventet og pladsen nedtages. Til slut fokus på regnskab og fremlæggelse af dette.

I dag har vi netop offentliggjort dommerholdet.

Hvilke lande deltager?

Alle de nordiske lande, Norge, Sverige, Finland, Færøerne og Island. Alle lande har tilkendegivet, at de deltager.

Hvor mange deltagere er der plads til? Hvad med banerne og omgivelserne?

Landsskuepladsen i Herning er det bedste sted for heste og ryttere at afvikle et stævne. Det er et utroligt godt område at lave et stort set-up på, da pladsen er meget stor og bygget til afvikling af store events.

Til Landsskuet er der mere end 20.000 mennesker samlet på pladsen. Det kommer nok ikke helt til at være tilfældet til NM, da der historisk set ikke er så stort et antal publikummer, hvis man sammenligner med et VM. ­
­Det er altid en kunst at gøre så stor en plads intim og hyggelig. Vi har i år valgt at ændre på flowet, som mange måske kender. Vi flytter epicenteret fra Hal Q ned til staldene, som er placeret ud for passporet.

Det er en beslutning som er taget, for at nytænke pladsen og skabe gode rammer for udstillere og spiseområde samt lounge og underholdningsområdet.

Derudover sikrer vi, at der er mere ro omkring banerne, så både heste og ryttere får de bedste betingelser for at præstere uden for mange forstyrrelser.

Hvad byder NM på udover sportskonkurrencerne?

Udover sportskonkurrencerne, som vi ikke er i tvivl om kommer til at blive helt utroligt at opleve, kommer der også til at være både udstillerområde og underholdning for alle aldersgrupper.

Hvad glæder I jer allermest til?

Vi glæder os allermest til at skabe et NM som forhåbentligt vil gå over i historien som det, der var med til at sætte nye standarder for kvaliteten af et nordisk mesterskab.

 

Må vi høre lidt mere om jer hver især i gruppen?

 

Trine Winther varetager ansvaret for selve sportsdelen under NM. Hun har sekretariatet under sin kasket og hendes største ansvar er, at banerne kører under NM, med alt hvad det indebærer. Trine varetager også kommunikationen med dommere, ryttere og frivillige i forhold til selve konkurrenceafviklingen.

Trine har mange års erfaring med afvikling af store stævner og mesterskaber, herunder DM, VM, Aros Gait Event og Icehorse festival. Trine selv er både rytter og dommer. Hun besidder nogle personlige kompetencer, som gør hende utrolig værdifuld at have med i styregruppen.

Trine er en vidensbank uden lige. En levende blæksprutte. Hun er diplomatisk, dygtig til at formidle og løsningsfokuseret.

Andreas Hejndorf er gruppens tekniske troldmand. Andreas har ansvaret for al teknik, strøm, lyd og IT på hele pladsen, hvilket er en utrolig stor opgave at få løst på den bedst mulige måde. 
Andreas har været bag kulisserne i mange år, når der afholdes store mesterskaber både i Danmark og til VM.

Hans bidrag til gruppen med teknisk viden samt ekspertviden om afvikling af store stævner, gør ham til en uundværlig medspiller i teamet. Samtidig er Andreas en teamplayer og bidrager med sit nordjyske gemyt og fokus på kvalitet med en ro og konstruktivitet til teamet.

Stine Sandahl har ansvaret for brandudvikling, markedsføring og kommunikation. Stine er en dygtig og erfaren grafiker, som har flere års erfaring med markedsføring og afvikling af mesterskaber, herunder både VM og NM. Hun er en af folkene bag Icehorse festival og har en unik forståelse for islandshestemarkedet både nationalt og internationalt.

Stine er en powerwoman, som er dygtig til at skubbe til processerne, så de kommer videre i forløbet. Hun er hjemmevant i projektarbejde, har et kæmpe netværk.
 Stines personlige energi, teamplayermentalitet og faglige kompetencer gør hende til en hjørnesten i teamet.

Anders Kajhøj varetager det store ansvarsområde, som sponsor- og udstillerområdet udgør. Anders har erfaring fra afvikling af stævner gennem de sidste mange år. Anders er en dygtig procesleder med øje for detaljen, kvalitet og mangfoldighed. Han er dygtig til at have mange bolde i luften og samtidig formå at bevare overblikket og se sammenhængen i helheden.

Anders’ er en modig mand, som tør at stille de nysgerrige spørgsmål, som resten af teamet tager for givet. Han sætter på en rolig og omsorgsfuld måde spot på ”det plejer vi at gøre” og understøtter teamet med nysyn og udvikling.

Jeg selv har det forkromede overblik og det endelige ansvar for, at alle processer og arbejdsopgaver forud, under og efter NM 2024 får bundet en sløjfe og bliver fulgt til dørs.

Jeg har også ansvaret for den økonomiske del, samt at projektet er rentabelt i DI’s navn. Jeg har gennem de sidste mange år afviklet store internationale stævner og er selv konkurrencerytter.

Jeg gør mig umage for at være en god formidler, for at bevare skarpt overblik og for at have en struktureret tilgang uden at miste fokus på den enkelte. Til slut vil jeg sige, at jeg ser en vigtighed i samarbejde og samspillet mellem rytterne, dommerne og organisationsgruppen og har fokus på at samle de forskellige perspektiver i en fælles forståelse af, hvad et vellykket NM i 2024 er under DI’s fane betyder.

Med planerne godt i gang og forventningerne høje, lyder det til, at banerne i Herning kommer til at stå topklar d. 8. til 11. august 2024.  Der er i øvrigt ved at blive anlagt en ny gædingakeppni-bane her.

Lisa runder af:

– Det er den her festlige atmosfære af samarbejde og passion, vi står i nu. Over for en begivenhed, der ikke kun handler om sport, men også om fællesskab, innovation og kvalitet. Vi ser virkelig frem til at skabe et NM, der vil blive husket som et af de bedste. Og så håber vi selvfølgelig, at mange vil komme og tage del i festen, hvor vi fejrer islandske heste, sport og den samhørighed, som hestene er med til at give os.

– Så, køb dine billetter nu! Kom og vær en del af historien! Vi skal skabe et mindeværdigt NM 2024 i Danmark sammen!

KAN DU HELLER IKKE VENTE ?

Du finder NM´s hjemmeside HER

Du finder billetter HER

HOP ind og følg mesterskaberne  på FACEBOOK og INSTAGRAM

Relaterede artikler