Velbesøgte og spændende DI Talks 2022

Af: Kristina Christensen

Foto: Pressefoto fra Icehorse Festival 2022 Ida Marie Jensen, Anne Soelberg, Pernlle Engsig Eskildsen og Kristina Christensen

13 april 2022
Members only

Dansk Islandshesteforening præsenterede fem oplæg, hvoraf to af dem havde hestevelfærd for konkurrencehesten som det overordnede tema.

Janne Winther Christensen, Sigrid Hyldahl og Anne Sofie Nielsen præsenterede alle en DI Talk med fokus på hestevelfærd.

Af den kendte hesteforsker fik tilhørerne en status på forholdene for den islandske hest og der kom gode idéer til, hvordan man som rytter og hesteejer sikrer at varetage hestens tarv og behov for social adfærd, tyggetider, træning og kondition.

Forsker Janne Winther Christensen ved DI Talks, Icehorse Festival 2022.

Fokus på optimal præstation og holdbarhed

Sigrid Hyldahl og Anne Sofie Nielsen gav en introduktion til træning og management med fokus på optimal præstation og holdbarhed.

Her Anne Sofie Nielsen, der også er medforfatter til Dansk Islandshesteforenings nye onlinekursus i gangartslære

Sigrid Hyldahl Laursen t.v. er dyrlæge, Dipl. ECEIM. Anne Sofie Nielsen t.h. er FEIF Level 3 instruktør, FT-medlem og Certificeret Life and Business Coach.

For uddannelse og træning af heste og ryttere frem imod toppræstationen er en lang rejse med mange trin og mulige faldgruber. Der er mange faktorer, der spiller ind, når vi skal skabe – og bibeholde en stærk, holdbar, smidig og velfungerende atlet gennem en lang karriere, forklarede de.

Ved sin Talk viste FEIF avlsdommer fra Sverige, Heimir Gunnarson klart og tydeligt, hvordan man siden starten af 1900-tallet gennem bevidst avl og avlsregler havde forbedret hestenes standard til det, vi netop så på banerne under Icehorse Festival.

Fuldt hus hos fysioterapeut

Fysioterapeut Kirsten Levinsen trak fuldt hus med sine spændende øvelser til at øge rytternes fokus på deres åndedræt og aktivering af deres hofetbøjermuskel.

Tilhørere kunne også opleve en Talk med en anderledes forståelse af forbindelserne mellem mennesket og hesten ved Nanja Kreutz og Pia Rosenfell,

– Generelt var Talks’ene velbesøgte og spændende. Der vil sandsynligvis blive DI Talks igen til næste år, da det er et format, der fungerer godt formidlingsmæssigt, siger Rita Geertz, der er mangeårig frivillig i Dansk Islandshesteforening, tidligere registrator på Stambogskontoret og æresmedlem af Dansk Islandshesteforening. Det er Rita Geertz, der i samarbejde med arrangørerne af Icehorse Festival, har koordineret dette års DI Talks.

DI Talks 2022 blev afviklet i foredragssalen tilknyttet forhallen ved Icehorse Festival.

Log ind eller bliv medlem af Dansk Islandshesteforening for at få adgang til TÖLT

Er du medlem af Dansk Islandshesteforening men mangler dit brugernavn og adgangskode?
Gå til sporti og log in for at finde dit medlemsnummer

Relaterede artikler