Flot stigning i antal tilmeldte til DM i Alrid 2023

Af: Kristina Christensen

Foto: Henrik Bjerregrav, Privat, DM i Alrid 2023´s Facebookside, Pernille Engsig Eskildsen.

29 august 2023

Der kommer både flere deltagere og hjælpere end sidste og forrige år. Desuden laver arrangørerne frivillig udstyrskontrol inden stævnet starter.

Inden så længe tjekker over 100 frivillige hjælpere ind på Stutteri Langtved i Nordjylland.

Halvdelen ”medbringer” rytterne selv. Resten kommer for at tage sig rigtig godt af de i alt 67 ekvipager, der stiller til start ved DM i Alrid.

36 forhindringsdommere, 8 tidtagere, 10 til pulsmåling og dyrlægecheck, foruden dommersekretærer, cafeteriacrew, ledvogtere, afspærrings- og trafiksikkerhedsvagter etc. Foruden ni dommere er der to dyrlæger og en reg. beslagsmed til stede ved DM i Alrid 2023. Jow, jow – der er nok at holde styr på for stævneleder Mette Borresen.

Tilfreds stævnearrangør

Der er en pæn stigning i antallet af tilmeldte i 2023. Det taget i betragtning, at der var 47 tilmeldte i 2021, og 42 tilmeldte i 2022.

Så det er en meget tilfreds stævnearrangør, TÖLT taler med op til det store Alrid-stævne d. 9.-10. september, hvor DM-klassen AL1 udbydes.

—I år er der syv tilmeldte i danmarksmesterklassen herunder én ungrytter. Ud af de 67 tilmeldte er der otte deltagere under 18 år. Faktisk er vores yngste deltager 14 år, og den ældste er 68 år.

—Der kommer også to deltagere fra København, så vi er meget glade for interessen for stævnet, siger stævneleder Mette Borresen.

De sidste forberedelser

Lige nu er Mette m.fl. mest optaget af ruternes beskaffenhed. Om de påvirkes af vind og vejr. Der ligger nemlig mange måneders planlægning og forberedelser bag:

—Vi har fem baner, som vi skal have klar. Nogle af dem er fuld af uforudsigelige elementer, fordi de ligger i skoven, langs med markerne eller på markerne i et fredet område. Så der er meget banepleje lige nu.

—Vejret kan ødelægge, det vi har forberedt. Den anden dag var der f.eks. væltet et træ på terrænlydighedsruten. Men det kan også ske at en lodsejer pludselig har pløjet eller lagt en mark om, og så skal vi ændre ruten. Så vi er ude og tjekke omgivelserne efter hele tiden.

—Ovalbanen og ridehuset er faktisk det, der bekymrer os mindst.

væltet træ DM i Altid 2023

Og lige som banebyggeren troede, at terrænlydighedsbanen var klar, væltede der træer ned over den i sidste uge.

Kom og spørg hoveddommeren til råds

Der er ingen panik at spore overhovedet i den erfarne stævneleders stemme.

Mette glæder sig. Ikke mindst pga. sportskomiteens initiativ med at indføre 100% udstyrskontrol ved samtlige DM´er i 2023.

Det har været med til at skabe et helt nyt tiltag ved DM i Alrid 2023: Individuel rådgivning inden stævnestart.

—Jeg tror ikke, mange ved det, men til alrid-stævner udføres der altid 100% udstyrskontrol. Det er fast kotume – som regel efter sidste disciplin: Hurtighed.

—Så det er ikke nyt i den her del af islandshestesporten.

—Derfor, og siden vi i forvejen udfører 100 % udstyrskontrol, har vi valgt at bruge de midler, som Dansk Islandshesteforening bidrager med, på at tilbyde at alle rytterne kan få råd fra reg. beslagsmed og få lavet frivillig udstyrskontrol, inden de rider ud på den første opgavedel – terrænturen i udholdenhed.

—På den måde kan hver rytter få individuel rådgivning om skoning, brug af mordax, benbeskyttelse, bid og øvrigt udstyr fra smed og hoveddommeren inden deres stævnestart, afslutter stævnelederen.

alrid spring af trækævler

I 2022 var der også væltet et træ. Dengang fik Mette og hendes mand Lars lov af lodsejeren til at save det i stykker og bygge et spring af det.

DM i Alrid 2023

Følg DM i Alrid 2023 på Facebooksiden her

Publikum er meget velkomne – se mere her

Praktiske oplysninger finder du her

 

Læs også: Udstyrskontrol til sportsstævner er med til at sikre velfærd for islandske heste

Læs også: Er det i år, du skal prøve kræfter med Alrid?

Relaterede artikler