Bente lægger jord til terrænridt: – Det har jeg ingen betænkeligheder ved

Af: Pernille Engsig Eskildsen

02 september 2022

Omkring Jyske Ås er der mange ryttere. En del af dem er pensionærer på Stutteri Langtved. Andre bor i området og har eget hestehold. Ridemulighederne og adgang til at færdes på hest i skoven er usædvanligt gode, selv om en del af jorden er privatejet.

– Vi har et meget varieret terræn med både skov- og markveje, stier og grusveje. Det er blandt andet, fordi vi møder stor velvillighed fra områdets lodsejere, og det er vi meget taknemmelige for.

Sådan siger stævneleder Mette Borresen, der siden 1996 har boet cirka syv minutters kørsel på ATV fra Langtved.

Imødekommende naboer

I denne weekend er der DM i Alrid med udgangspunkt i Langtved. For at kunne lægge de bedste ruter har arrangørerne kontaktet lodsejere, som ejer nogle af de marker og skove, som man bruger til årets rute.

 – Der har kun været positive tilbagemeldinger. Alle har sagt blankt ja til, at vi må ride på deres matrikler. Vi sætter også spring op nogle steder, men det spørger vi selvfølgelig også om først. Også her er svaret bare ”selvfølgelig – gør I bare det,” tilføjer Mette Borresen glad.

Nul betænkeligheder

Blandt lodsejerne er Bente og John Holmgaard. De bor på en smuk, gul gård med rødt tag ved en grusvej. Bente og Jan avler får. Det betyder, at de har i alt 150 får og ejer 36 tønderland fredet jord.

Parret er også indehaver af en 106 meter høj bjergtop – toppen af Jyske Ås. Den top skal nogle af terrænrytterne møde og krydse på turen.

Udsigten til mange hestehove og travende tilskuerstøvler og sko på græsset i weekendens løb, ser Bente Holmgaard kun positivt på.

– Vi havde ingen betænkeligheder overhovedet. Vi svarede ja med det samme, da vi blev spurgt, om Alrid måtte foregå på noget af vores jord.

– Vi synes, at hestene er smukke at se på, og vi glæder os til at se stævnet. De må gerne ride i vores skov, på marken og op ad bjerget, siger Bente Holmgaard.

Relaterede artikler