Fra lejr til lejr i den danske vildmark

Af: Kristina Christensen

Foto: Diana Holm

01 juli 2020
Tema

TEMA: Ferie med heste

Måske er du én af de mange ryttere, der vælger at holde sommerferien  i Danmark. Et udsøgt valg. For vores lille kongerige er et rent slaraffenland for hestefolk og turryttere. Her er overskuelige afstande, behagelige temperaturer, lettilgængelige skove, minimal corona-smitte, gode overnatningssteder for folk og fæ og ikke mindst masser af islandske heste.

TÖLT har tjekket nogle af mulighederne for rideferier, rideture og ferie med heste i Danmark. I dette tema, der første gang blev bragt bragt i magasinet i sommeren 2020, præsenterer vi blot en brøkdel.

I bunden af denne side kan du se de artikler, der relaterer sig til temaet.

Arrangeret etapetur

Drømmer du om en lang, sammenhængende rideoplevelse? En rundtur med overnatning for hest og rytter forskellige steder? Er du klar på en længere rideferie med overnatning undervejs,  men måske knap så klar på rollen som stifinder i ukendt terræn kan en arrangeret etapetur være løsningen.

Med egen hest er den mest oplagte løsning at planlægge turen selv.

Men hvis du er hesteløs eller ikke har tid eller lyst til at stå for turen selv, findes der flere arrangører af rideferier i Danmark, der tilbyder flerdagsture på lejede heste.

Hvis du ønsker et alternativ til at ride ud fra det samme sted hver dag som på en klassisk rideferie, findes muligheden fx ved Riderute Thy, hvor der er guidede flerdagsture fra lejr til lejr på lånte heste med overnatning undervejs.

Ridesafari

Thy Ridesafari er tilrettelagte flerdagesture på 80, 60 eller 30 kilometer gennem klithede, plantage og strand.

Her skal deltagerne ikke tænke på at finde vej, transportere bagage, lave mad eller finde overnatning, fortæller Birger Eskildsen fra Stutteri Korreborg. Han er guide på turene, og det er hans heste, man rider på, mens han undervejs fortæller om Nationalpark Thy og de særlige naturoplevelser, som området byder på.

Red selv langture

Birger og hans familie havde erfaring med lange ture, inden de begyndte at arrangere ture i Thy.

– På de ture havde vi venner og bekendte med, der sluttede sig til os, for de var rådvilde i forhold til både forplejning og overnatning. Det var en del af grundlaget for idéen. Vi så en mulighed for at dele en enestående naturoplevelse med flere mennesker.

Birger (yderst tv.) er guide på Thy Ridesafari. Som medlemmer af Køre og Rideklubben Glaður var Birger og hans famile i mange år med på klubbens fælles sommerferieture. Her opstod idéen til arrangerede ridesafari-oplevelser i Thy. Med-arrangør Anette Skou sidder som nr tre fra venstre.

–Turene fungerer bedst med samlede grupper på 6-8 personer. For at økonomien er hjemme, kræver det en større gruppe, der melder sig til sammen. I vores tilfælde er det hele er regnet ind i prisen, og det kræver et forarbejde. Vi kan dog altid koble én eller to personer på en større gruppe, fortæller Birger Eskildsen.

Bag initiativet står arrangør-trioen Lone Lærke Krog, Lærkely Thy, Birger Eskildsen og Anette Skou, Tvillinggaard Thy.

Teknisk rejsearrangør er Thy Turistforening, der er medlem af rejsegarantifonden.

 

 

Læs også: Når sommerferie rimer på hesteferie

Relaterede artikler