Hestene fører os sammen

Af: Kristina Christensen

Foto: Stellasyd.dk

22 marts 2021

Hestene fører os sammen på kryds og tværs af landsdele og lande

Lokalklubben Stella Syd holder humøret og sammenholdet oppe ved at opfordre medlemmerne til at dele skønne ride- og kulturoplevelser med hinanden – hver for sig. Ideen har givet dem titlen som årets klub i Dansk Islandshesteforening.

 

-Jeg blev helt vildt overrasket!

Sådan lyder det fra en glad formand fra Stella Syd, Gitte Jauernik, om det sekund, hvor klubben blev tildelt prisen som årets klub i Dansk Islandshesteforening under DIs virtuelle generalforsamling. En begivenhed som hun, som så mange andre, fulgte alene bag skærmen.

-Og så lige pludselig kunne jeg høre, at der blev sagt ”Stella Syd”, også begyndte beskederne bare at tikke ind med lykønskninger og fra folk, der spurgte om jeg nu så med, og det gjorde jeg selvfølgelig! Det var bare så dejligt! Vi er vildt stolte og glade over at have modtaget prisen som årets klub 2020. Det betyder mere, end jeg tror, nogen aner.

Det var i april 2020, at Stella Syd lancerede Coronaridtet: ”Jylland rundt – sammen hver for sig”, og kort efter meldte Teitur sig på banen med en sjællandsk pendant: “Sjælland rundt”.

-Det har været en underlig tid at være klub i, og at få prisen for at skabe et initiativ, hvor folk kunne føle en form for fællesskab hver for sig, er jeg meget stolt over. Men det er dét, vores heste kan – de kan skabe sammenhold!

I løbet af foråret og sommeren var Stellas Facebookside, Instagramside og hjemmeside derfor et rent overflødighedshorn af skønne ridebilleder og ruter fra det meste af Jylland, som tilmeldte ryttere kunne sende ind. Se mange skønne billeder her.

Stella Syd modtog  prisen som Årets klub, for at have bidraget til at skabe en følelse af fællesskab i islandshesteverdenen i en svær tid.

-Jeg er samtidig glad for, at de greb idéen i Teitur. På den måde kunne vi dyste sådan venskabeligt mod hinanden om, hvem der fik redet flest kilometer – og samtidig se skønne billeder fra hinandens rideture – meget gerne fra kulturhistoriske spots, hvor der kunne fortælles en lille historie til. Billeder fra alle mulige steder – de flotteste ture med billeder fra steder, vi ikke ellers ville få at se, hvis ikke en deltager var redet forbi lige nøjagtig dér.

 

“Jylland rundt” med kig til Schackenborg i Møgeltønder. Foto fra Stellasyd.dk

 

– Det giver mig simpelthen så meget at opleve, hvilket fællesskab vores heste kan skabe, og det er ingen hemmelighed at jeg har tyvstjålet idéen fra FEIFs virtual ride, hvor man kan deltage i et online stafet-ridt fra det land, der senest afholdte VM til det land, der skal afholde VM det pågældende år, fortæller Gitte.

 

Sæt virtuel kurs mod VM i Herning d. 1.-8. August 2021

Returning to Herning er navnet på FEIF Virtual Ride anno 2020-21. En efterhånden 9. år gammel tradition, hvor islandshestefolket i virtuelt fællesskab rider fra hver sin hjemadresse mod værtsnationen for enten VM eller Landsmót i de år, det afholdes.

Reglerne er enkle. Idéen er enkel
Du beregner afstanden fra dit hjem til Herning og registrerer dig – holder regnskab med alle dine fede rideture ud i landskabet og efterhånden kommer du ”frem” til lokaliteten – kilometermæssigt. Se hvordan her

Man bliver overrasket over, hvor hurtigt kilometerne tæller op!

BONUS (og det måske mest givende aspekt af det hele): Du vil møde en meget venlig gruppe af andre islandshesteryttere fra hele verden på hjemmesiden og/eller Facebook. Gennem årene er initiativet vokset til et stærkt netværk, der ofte resulterer i reelle møder -på rigtige heste og danner reelle venskaber, snarere end at det kun forbliver en ren virtuel oplevelse!

Læs meget mere om hvordan du gør og tilmeld dig her

 

– Jeg har selv deltaget i FEIFs virtual ride flere gange, og jeg har fået de skønneste islandshestevenner og mange gode kontakter i Europa på den måde. Og så er det jo også fedt endelig at møde hinanden fysisk, som der så er tradition for at deltagerne gør under VM. Det giver venner på kryds og tværs af Europa.

– Jeg synes, lige netop, det er dét, der er værd at tænke over. Hvor meget vi egentlig har tilfælles – alle os der har islandsk hest. Vi kan tale sammen om vores heste, straks vi møder hinanden – Det er det vores heste kan, de kan bringe os sammen – også selvom der er nogle gange er afstand, af slutter Gitte Jauernik.

Stella Syd er en lokalklub i Sønderjylland. Med mere end 30 år på bagen er klubben én af de ældste klubber i Danmark og den ældste i Sønderjylland. Klubbens opland spænder fra Als i øst til Rømø til vest, der er medlemmer fra Vojens i Nord og såmænd også en pæn portion fra vores naboland mod syd. Fadet er en gave fra Dansk Islandshesteforening i anledning af udnævnelsen til årets klub 2020.

Relaterede artikler