VM 2023: Mød landsholdet – Signe Barre Kaave

Af: Signe Barre Kaave - redigeret af Kristina Christensen

Foto: Kirstine Skovbo

05 august 2023
Tema

På ganske kort tid har Signe opbygget en stærk og positiv forbindelse med sin nye hest. I deres første stævnesæson har det resulteret i en landsholdsudtagelse.

TEMA: Landsholdsrytterne sætter ord på sig selv.

 

Hvordan startede din rejse indenfor ridesporten med islandske heste og hvad motiverede dig til at blive eliterytter?

Jeg startede med at ride islandske heste da jeg var helt lille, da mine forældre købte en islandsk hest af min moster, da min mor og jeg deler passionen for islandske heste. I takt med at hestene blev bedre steg mine ambitioner, og lysten til at ride stævner. Og så er jeg et konkurrencemenneske.

Hvad er dine foretrukne discipliner indenfor Sporten og hvorfor har du specialiseret dig i netop dem?

Mine fortrukne discipliner er 4-gang og tølt, da jeg godt kan lide smidig og rummelig tølt, trav og galop.

Kan du beskrive din træningsrutine og forberedelse frem mod vigtige konkurrencer?

Jeg prøver så vidt muligt ikke at lave om i træningen frem mod og særligt under stævnerne. Jeg holder mig til det, som har virket og forsøger at holde fast i de samme forberedelser og rutiner som derhjemme. Jeg varmer f.eks. op på den samme måde, uanset om jeg er hjemme, til undervisning eller stævne.

Hvad betyder samspillet mellem hest og rytter for dig og hvordan opbygger du en stærk og positiv forbindelse med dine heste?

Jeg synes, en god kemi mellem hest og rytter er altafgørende. Jeg bruger meget tid med mine heste, træner dem og håndterer dem selv. Jeg har kun haft Reynir siden april, og det har været vigtigt at bruge meget tid sammen med ham. Det har gjort, at jeg allerede nu har lært ham godt at kende.

Hvem har været dine største inspirationskilder og hvorfor?

Jeg ser Dennis Hedebo Johansen og Nils Christian Larsen som mine største inspirationskilder. Dennis har gennem dedikation, perfektion og passion formået at fokusere på at bygge hesten korrekt op, så han har fået det bedste frem i de heste, han har redet. Nils Christian som både i træningen, ved fremvisninger og til stævner udviser overskud, positivitet samt får det til at se ubesværet ud. Derudover har Nils lært mig, at hvis jeg tror på det, så kan jeg sagtens.

Hvordan håndterer du presset under konkurrencer og hvordan forbliver du fokuseret og rolig?

For mig handler det om at være rigtig godt forberedt hjemmefra. Hvis jeg føler, jeg har holdt mig til min plan, og hvis jeg føler mig klar, så er der mindre at være nervøs for, og jeg kan holde fokus og overblik.  Under stævner har jeg kun fokus på mig selv og min hest.

Hvilke præstationer eller konkurrencer er du særlig stolt af i din ridekarriere?

Jeg er særligt glad for denne sæson, hvor jeg er nået så langt med Reynir efter så kort tid sammen.

Hvad er dine fremtidige mål og ambitioner indenfor Sporten?

Min ambition er at blive en bedre rytter og udvikle mig sammen med mine heste. Og så håber jeg at kunne ride nogle stabile resultater næste år som senior.

Hvordan bidrager du til at være en god rollemodel for andre unge ryttere?

Jeg tror, det vigtigste er at have en plan, holde fokus og have troen på, at man godt kan – for så kan man godt.

Relaterede artikler