Følg Survive Iceland: 280 kilometer langt etapeløb udfordrer rytterne

Af: Pernille Engsig Eskildsen

Foto: Horses of Iceland

24 august 2022

Tænk hvis du skulle ride et 280 kilometer etapeløb på islandske heste. På fire dage. Det gør de seks deltagere i Survive Iceland de kommende dage.

Det kræver planlægning og træning, hårdføre heste og ryttere i god fysisk form og stor udholdenhed. Deltagerne skal også være gode til at færdes i teknisk krævende terræn. Det er i hvert fald en fordel, når Islands længste etapeløb nu finder sted for anden gang.

Fra torsdag d. 25. august og fire dage frem rider 6 deltagere hver 280 kilometer på tid. Hver deltager har tre heste og to medhjælpere. Hver dag tilbagelægger rytterne to etaper på i alt mellem 50 og 70 kilometer i uvejsomt terræn i Islands sydlige højland.

Dyrlægetjek efter hver etape

Efter hver etape tjekkes hestenes puls og almene tilstand af en dyrlæge. Hestenes puls skal være faldet mindst 56 slag indenfor 30 minutter. Hvis ikke det sker, eller hvis hesten har skader, får rytteren strafpoint i form at tillagt tid. – Sidste år var distancen lidt kortere over tre dage, og rytterne brugte 18-19 timer i sadlen på at komme i mål.

Du kan se etaperne og følge rytterne live her på kortet.

Du kan godt nok ikke følge dem med et kamera, men kortet giver en fornemmelse af, hvor de er, hvordan terrænet ser ud, og hvor hurtigt de rider.

Se også en fin video fra sidste år her.

Relaterede artikler